Snabb kundsupport: info@partypieces.se

  •   1-5 vardagars leverans 
  •   Fri frakt över 1000:-
Moms visas:

HUR GÖR JAG ETT PIRATKALAS?

 

Pirater är något som många barn älskar och själva drömmer om att få vara. Hos oss på Party Pieces.se hittar du ett stort sortiment av saker som du kan använda för att skapa ett roligt piratkalas. Vi har allt från snygga tallrikar, servetter, muggar, ballonger och dekorationer till inbjudningskort och häftiga leksaker. Hos Party Pieces.se hittar du två olika Piratteman. JAKE & PIRATERNA samt JOLLY ROGER. Här i bloggen hittar du tips och idéer till hur du på ett enkelt sätt kan få till ett roligt piratkalas.

 

INBJUDAN PIRATKALAS:

Hos oss på Party Pieces.se hittar du färdigtryckta inbjudningskort till Piratkalas. Vill du göra egna inbjudningskort kan du tex göra i ordning ett antal pappersark så att de ser gamla ut. Du kan därefter dra en tepåse över pappersarken och låta det torka. Det här gör att det blir lite brufärgat samt buckligt. Bränn sedan kanterna försiktigt med en tändare. Nu är det fritt fram att skriva inbjudningarna på papprena. Gör detta med en kraftig penna. Rulla ihop inbjudningarna och knyt ett kraftigt snöre om.

Här är två av våra populära inbjudningskort till Piratkalas. Det går även att bränna dessa kort lite försiktigt i kanterna för att göra det lite mer spännande.

 

LEKAR TILL ETT PIRATKALAS:

Skattjakt är ett måste på Piratkalas!

Skattjakt går ut på att det finns en skatt gömd som barnen ska leta efter och hitta antingen med hjälp av en karta, rebus, ledtrådar eller något annat klurigt. Här får du tips på olika typer av ledtrådar och klur och hur de passar åldermässigt.

Om det är små barn som inte kan läsa och även om någon vuxen eller äldre barn läser ledtrådarna så blir det inte så lyckat om inte alla förstår ledtråden och hur den ska tolkas. Istället kan man använda felplacerade saker som ledtrådar. Barnen kan då få  leta efter saker som inte hör hemma och gå till ett ställe där saken skulle passa bättre.

Säg tex att man börjar ute i trädgården, då kan man placera en kastrull på gräsmattan. Barnen fattar direkt att kastrullen ska vara i köket och rusar dit. I köket har man ställt en dockvagn som ska vara i lillasysters rum. I lillasysters rum hittar barnen en trave badlakan och går till badrummet där de hittar trampbilen varpå de går ut till garaget...osv tills de hittar skatten.

Om det är större barn men som inte riktigt har fått till läsningen så det passar bättre med ledtrådar i form av lappar med bilder och eventuellt enstaka ord. Se gärna till att det är lite avstånd mellan ledtrådarma och att barnen får gå fram och tillbaka en del för att tills slut komma fram till skatten. 5-7 ledtrådar kan vara ganska lagom.

Här funkar det bra med skrivna lappar med ledtrådar om var skatten eller nästa ledtråd finns

Om barnen är så stora så att de kan läsa (9-10 år)kan det vara bra att blanda in lite mer klur för att skattjakten ska bli kul och spännande. Man kan tex göra det som en rebus eller ett ordspel.

De riktigt små barnen (under 4-5år) vill gärna ha fiskdamm - kör det som avslutning på kalaset. Skattjakt kan ni köra om några år.

Man kan även göra ledtrådarna som delar av en karta där alla bitarna krävs för att klura ut var skatten finns gömd. Gör en karta på ett tjockt gärna gulnat papper som du kan bränna lite i kanterna. Klipp i sär kartan i minst fyra bitar och göm dem väl på olika ställen. Gör fler ledtrådar än det finns kartbitar och även bluffledtrådar, dvs ledtrådar som inte leder till någon kartbit. När skattjakten börjar så delas alla ledtrådarna ut samtidigt och barnen kan hjälpas åt att vittja alla gömställen. Efter ett tag har alla bitarna hittats och kartan gå att läsa för att hitta skatten.

 

MAT TILL PIRATKALASET:

Vad  är det som små pirater vill äta på sitt piratkalas? Tankarna går till söderhavet, kanske Karibien,? Det går tex. att servera kycklingklubbor och majskolvar eller göra goda spett med köttbullar, prinskorvar, ananas, paprika och cocktailtomater. Servera mango chutney och tomatsalsa till. Det kan också vara gott med Tortillabröd som är delade i fyra delar. Som dricka kan det passa med en exotisk fruktbål. Blanda juice och sockerdricka, massor med is och bitar av goda frukter.

Lycka Till med Piratkalasetsmiley

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms visas: